5 oktober 2018
19:00

Guldsmedshytte SK

Referat: HC Örnen - Guldsmedshytte SK

I fredags var det alltså säsongpremiär för HC Örnen. En på förhand tuff match mot Guldsmedshyttan slutade tyvärr med förlust för HC Örnen med 2-4.

De senaste säsongerna har matcherna mot Guldsmedshyttan präglats av jämna tillställningar, så blev det även i fredagens match.

HC Örnen inledde klart starkast och spenderade mycket tid i Guldsmedshyttans zon. Trots detta var det Guldsmedshyttan som tog ledningen i matchen efter att HC Örnen slarvat i egen zon och bjudit Hyttans Jim Ahlström på ett friläge som han förvaltade på bästa sätt. Trots baklängesmålet fortsatte HC Örnen att sätta press mot Guldsmedshyttan och Michael Carlsson kunde kvittera till 1-1 efter 9.29. Resterande del av perioden fick HC Örnen i stort sett endast spela boxplay men trots detta kunde Oskar Trulsson i 3 mot 5 ge Örnen ledningen till 2-1 innan periodens slut.

Fortsättningsvis var det en jämn drabbning mellan två lag som skapade en hel del chanser, både genom bjudningar från motståndarlaget men även genom bra spel. Tyvärr för Örnens del var det Guldsmedshyttan som var mest effektiva under den andra och tredje perioden och Daniel Olsson Fromell kunde punktera matchen efter 18.53 i den tredje perioden i powerplay då han satte 2-3 bakom en skymd Oscar Widegren. Örnen tog en sista chans den återstående minuten genom att ta ut målvakten men detta resulterade i att Guldsmedshyttan fastställde slutresultatet till 2-4 i tom målbur.

Tränare Emil Gunnarsson pekar på att alltför många utvisningar var en faktor till förlusten.
"Jag tycker att vi är det bättre laget matchen igenom men vi tar alldeles för många utvisningar och det straffar oss till slut. Vi spelar bra i boxplay genom matchen men blir för trötta till slut"

Nu är alltså seriepremiären avklarad och det är bara att se fram emot kommande matcher och där hoppas vi att Örnen kan vara mer effektiva och sätta de chanser man får.